Kortsluiting

 

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Nieuwegein?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Bij kortsluiting schakelt de ELCB in uw huis uit. Daarna valt de stroom door het hele huis uit totdat je hem weer aanzet. U moet echter eerst bepalen welk onderdeel van het elektriciteitssysteem de kortsluiting veroorzaakt. Als de ELCB wordt ingeschakeld zonder eerst te bepalen welk onderdeel verantwoordelijk is voor de kortsluiting, kan de stroom niet worden ingeschakeld of erger nog, er kan zelfs brand ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om erachter te komen welk deel van uw huis de schuld heeft. Het kan uw stopcontact zijn. Het kan uw apparaat zijn. Het kan zelfs de bedrading in uw muren of zolder zijn. Al deze kunnen uw apparaten verpesten. Als het jou niet is overkomen en je wilt het voorkomen, dan zijn er verschillende dingen die je op dit moment kunt doen om kortsluiting te voorkomen.

 

Koop apparaten die bestand zijn tegen een kleine stroomstoot of -dip

We raden je aan om apparaten van hoge kwaliteit te kopen. U kunt een label vinden dat aangeeft of een apparaat al dan niet bestand is tegen spanningsschommelingen. Als je in de war bent, is het nooit een slecht idee om er vragen over te stellen aan de winkelier. Houd er echter rekening mee dat hoewel sommige apparaten stroompieken kunnen weerstaan, niets blikseminslag kan weerstaan. In de meeste gevallen zullen elektrische apparaten die op kwaliteit zijn gecontroleerd, niet bestand zijn tegen de enorme spanning die wordt geproduceerd wanneer bliksem inslaat. Dit komt door de zeer hoge stroomstoot die blikseminslagen naar het apparaat brengen.

 

Omgaan met overspanningsbeveiliging

Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan overspanningsbeveiliging apparatuur op de markt. Sommige van deze producten bieden ook een zekere mate van bescherming tegen de gevolgen van blikseminslag. Een overspanningsbeveiliging van dit type egaliseert niet alleen spanningspieken die optreden bij kortsluiting. Met dit in gedachten kunt u er zeker van zijn dat uw apparaat een kleine stroomstoot kan verdragen als er kortsluiting optreedt.

 

Controleer uw binneninstallatie

De beste preventie komt van binnenuit. Er moeten regelmatig inspecties worden uitgevoerd op de binneninstallatie. Het is uw verantwoordelijkheid om de installatie van alle elektronica in uw huis te controleren. U moet ze regelmatig controleren om dingen te ontdekken die in de toekomst een probleem kunnen vormen. Als de binneninstallatie regelmatig wordt gecontroleerd, kunnen problemen tijdig worden ontdekt. Natuurlijk kan dit een moeilijke taak zijn om te doen. Huur ons nu in voor een elektrische inspectie bij u thuis.

Stroomstoring
Call Now Button